Högskolan i Skövde

 

Skövdes högskola är en statlig högskola med knappt 9000 studenter. Det grundades år 1977 och erbjuder 51 grundutbildningsprogram, 10 magisterprogram samt 311 fristående kurser. De fem institutioner som finns är: Institutionen för hälsa och lärande, institutionen för handel och företagande, institutionen för biovetenskap, institutionen för ingenjörsvetenskap, institutionen för informationsteknologi. De bedriver forskning inom 5 specialiseringar, informationsteknologi, hälsa och lärande, framtidens företagande, systembiologi samt virtual engineering. De är särskilt kända för sina ingenjörskurser. En utmärkelse högskolan fått är Europamästare i entreprenörskap 2009 i samarbete med Gothia Science Park. En verksamhet som bedriver en IT-profil med fokus på forskning och teknik. De satsar på att erbjuda en miljö där företag kan utvecklas och växa snabbare. Detta är en organisation som samverkar med högskolan.

 

En utbildning som är framstående i Skövde är dataspelsutvecklingen, de vinner många priser i både Sverige och internationella tävlingar. En annan utbildning är psykologisk coach där lärarna varvar utbildning med internationell spetsforskning.

 

Annat Skövdes högskola är kända för är sin kontakt med arbetslivet. De erbjuder mycket exjobb och mentorprogram för att under tiden som student knyta starka band med arbetslivet för att efter utbildningen få ett försprång in i arbetslivet. Även de som redan är ute i arbetsmarknaden finns stora möjligheter till fortsatt utveckling och en unik möjlighet att kombinera jobb med studier.