dddeeefff

Tips till högskoleprovet

 

1. Läs mycket texter inför provet, både på engelska och svenska

 

En stor del av högskoleprovet består av den verbala delen, och denna del handlar om ordförståelse, läsförståelse av svenska texter, meningskompletteringar, samt läsförståelse av engelska texter. Att förbereda sig genom att läsa både svenska och engelska texter är därför något vi rekommenderar. Dels kan man läsa texter i tidigare högskoleprov, men utöver detta så kan det även vara en bra idé att läsa en varierande blandning av texter på de båda språken från en mängd olika källor, till exempel från diverse dagstidningar, olika sidor på nätet. Läs även mer komplicerade texter, som till exempel forskningsartiklar och slå upp ord du inte kan för att öka ditt ordförråd.

 

 

2. Plugga matte A och B från gymnasiet

 

Matematik utgör en stor del av högskoleprovet och det kan därför vara en bra idé att förbereda sig extra inför mattedelen om det är så att matematik är något man har svårt för. Gå igenom tidigare högskoleprov för att se vilken typ av matematik som man kan förvänta sig att det kommer handla om, men utöver detta så rekommenderar vi även att man repeterar matte A och B från gymnasiet om man inte redan känner att man har bra koll på matematikdelen. Man behöver ju som sagt var inte lägga ner speciellt mycket tid på sådan matematik man känner att man har koll på, utan man gör klokast i att fokusera på sådan matematik man har svårt för, och som man känner att man behöver fräscha upp sina kunskaper i. Hälften av högskoleprovets uppgifter är matteuppgifter, så dina matematikkunskaper kommer vara avgörande för ditt resultat.

 

 

3. Ta med dig en egen klocka

 

I vissa provsalar finns det inte någon väggklocka, och har du då inte med dig någon egen klocka blir det omöjligt för dig att hålla koll på hur du ligger till tidsmässigt, något som i sin tur kan leda till att du blir stressad och får svårt att veta hur du ska planera din tid. Att ha med sig en egen klocka är därför något alla är rekommenderade att göra, detta eftersom du då slipper riskera att hamna i en situation där du inte har koll på tiden, och då också slipper all stress och andra problem detta kan medföra. Har du med dig din egen klocka kan du alltid planera din tid så att du hinner med alla delar av provet.

 

 

För fler tips gratis, anmäl dig till vårt nyhetsbrev längst ner på startsidan!

Testa vår onlineutbildning inför högskoleprovet

  • Vi garanterar att du höjer ditt resultat – annars får du pengarna tillbaka
  • Komplett onlineutbildning – allt du behöver inför provet
  • Våra experter som skrivit 2.0 ger dig sina bästa tips